Tempat Menarik di Cameron Highland Terbaik Untuk Percutian

Posted on

Tempat Menarik di Cameron Highland – Malaysia mempunyai banyak tempat menarik yang cukup lengkap. Salah satu tempat kegemaran pelancong untuk percutian adalah Cameron Highland. Di sini kita boleh mencari pelbagai jenis lokasi pelancongan yang menarik. Bermula dari tempat menarik alam semula jadi dan tempat sejarah yang tidak berkesudahan. Untuk Anda yang merancang pekan depan kesana, berikut saya kongsikan senarai tempat menarik di Cameron Highland terpopular boleh anda kunjungi.

Tempat Menarik di Cameron Highland

Ladang Teh Boh

Ladang Teh Boh

Ladang Teh Boh merupakan salah satu tarikan alam semula jadi di Cameron Highland menawarkan ladang teh yang menarik. Ladang teh yang tipikal udara sejuk akan membuatkan anda menikmati dan semakin ingin anda berlama-lama di sini. Ladang teh ini berada di Bor Road Habu. Boh Sungai Palas Tea Estate buka 09.00 pagi hingga 5.30 petang. Anda boleh mengambil teksi atau kenderaan persendirian untuk dapat melawat sana.

Cactus Valley

Cactus Valley

 

Bagi anda yang nak melihat pokok Cactus spesies, sila datang ke Cactus Valley. Seperti namanya, tarikan ini menawarkan pelbagai jenis cactus, terdapat varian yang kecil sangat, ada pula yang mempunyai warna-warna yang menarik. Cactus Valley terletak di Pekan Lama Brinchang. Untuk melawat ke tempat ini, anda hanya boleh menggunakan kenderaan persendirian atau teksi, kerana pengangkutan awam tidak wujud. Satu tarikan pelancong mula dibuka pada pukul 8 pagi sampai 6 petang.

Taman Rama-Rama

Taman Rama-Rama

Tempat menarik di Cameron Highland berikut adalah Taman Rama-Rama. Sesuai dengan namanya, ini destinasi pelancongan yang menawarkan pelbagai spesies rama-rama. Rama-rama dibiakkan dengan baik di sini, jadi mempunyai warna yang lebih cantik daripada biasa. Cameron Highland Butterfly Farm dibuka sejak pukul 8 pagi sampai 6 petang. Tempat-tempat ini terletak di Kea Farm Brinchang.

Time Tunnel Museum

Time Tunnel Museum

Time Tunnel Museum menawarkan koleksi benda-benda sejarah kuno. Di sini anda akan menemui antik tidak belawan di tempat lain. Terdapat kira-kira lebih daripada satu ribu artifak yang anda boleh lihat di sini. Di samping itu terdapat juga satu barang-barang sejarah seperti motorsikel lama sekali digunakan masyarakat zaman dahulu. Muzium ini dibuka pada jam 10 pagi sampai 5 petang. Bagi anda yang berminat dalam destinasi pelancongan satu ini, sila ambil bas line 59 ke arah Jalan Sungai Burung, 39100 Brinchang.

Sebenarnya, ia masih banyak tempat menarik di Cameron Highland yang boleh dikunjungi. Destinasi yang di atas ada cadangan terbaik yang kita boleh berikan. Mungkin berguna dan dirujuk cuti anda. Cari travel agent yang baik untuk mendapatkan hasil yang di mau.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *